Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в нашия магазин! |

Количка

0 артикула

Мини количка

Количката е празна.

Категории

За перлите

Дата: 2012-07-20

 

Перлите са съкровището на морето. Представляват органични скъпоценни камъни - единствения скъпоценен камък, създаван от живо същество. Названието е дошло от латинската дума pernula – морска раковина. Перлата се образува когато песъчинка или друга дребна частица случайно попадне в тялото на мидата и започне да я дразни. Ако мидата не успее да изхвърли чуждото тяло, тя започва да отделя специално вещество, наречено седеф, с което го обвива.

   Перлите са известни повече от 6000 години. Добиват се в страни като Индия, Шри Ланка, Таити, Иран и в Червено море. Перленият бял цвят с розов оттенък е бил много високо ценен още в Древен Египет. Най-скъпите перли са с розов и синкав оттенък. Другите цветови оттенъци са златист, сребрист, зелен, черен, съществуват и такива в цветовете на дъгата.

   С перлите са свързани много поверия. В Древен Рим те са били считани за символ на властта и мъдростта, а за жените са били носители на щастие и сладострастни съновидения. Индийците са използвали перлите като талисмани.

   Перлата символизира чистотата. Тя поражда емоционално равновесие и откритост. Легендата гласи, че перлата е радостната сълза от ангел.

   Астролозите препоръчват украшенията с перли, символ на светлина и чистота. Счита се, че перлите удължават живота, а на жените, закичени с тях, носят щастие и подчертават нежността, очарованието и красотата им.

   Мъже, ако се чудите какво да подарите на нежната си половинка, идеалният подарък за една жена е неустоимият блясък на изящно перлено бижу.

Най-продавани

Флашка Audi R8 V10

Флашка Audi R8 V10

Цена: 32.00лв.
Чаша с емотикон

Чаша с емотикон

Цена: 19.90лв.

Връзки

Посетете Mbox.bg на ShopMania